10 Motive pentru care copiii ar trebui să joace șah

0

Jocul de șah este o activitate care, de foarte mulți ani a reușit să captiveze mințile oamenilor. Este un joc destul de distractiv dar care pune la încercare mintea umană. Logica este dezvoltată, motiv pentru care ar trebui jucat de cât mai mulți copii.

În ultimii ani, au apărut nenumărate studii educaționale dar și psihologice care au avut la bază analiza beneficiilor pe care le au copiii după ce practică șah. Află și tu acum 10 motive pentru care copiii ar trebui să joace șah:

  1. Șahul este benefic pentru mărirea coeficientului de inteligență (IQ).
  2. Șahul este benefic în rezolvarea problemelor de la anumite materii la școală: copiii învață cum pot lua decizii grele și abstracte în mod independent.
  3. Șahul este benefic pentru performarea următoarelor capacități: memorie, citire, limbaj, abilități matematice.
  4. Șahul ajută gândirea critică, creativă dar și originală.
  5. Prin șah, copiii pot exersa luarea de decizii rapide și clare în urma presiunii unui timp limită, învățând să ia alegerea cea bună dintr-un număr mai ridicat de alternative.
  6. Șahul reprezintă o provocare pentru copiii inteligenți, în vreme ce, copiii cu rezultate mai mici la învățătură, învață cum să studieze.
  7. Șahul arată care este importanța dezvoltării unui plan, a unei strategii, a concentrării și dezvăluie consecințele deciziilor luate.
  8. Șahul este practicat de către băieți și fete indiferent de care sunt abilitățile naturale…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.