3 Beneficii ale florilor de sânziene pentru organism

0

În a doua parte a lunii iunie, apar minunatele și parfumatele sânziene. Acestea sunt cunoscute în popor și ca drăgaică sau floarea Sfântului Ioan. Au flori mici, de culoare galbenă și un miros dulce, ca cel al mierii. Înafară de aspectul deosebit, sânzienele au și proprietăți terapeutice deosebite.

1. Acționează ca un antibacterian și dezinfectant

Gargara cu infuzie de sânziene este foarte utilă pentru a vindeca laringita, faringita sau amigdalita. O astfel de infuzie se poate prepara din două lingurițe de plantă uscată, peste care vei turna 200 ml de apă fierbinte. Este recomandat să faci gargara de trei-patru ori pe zi și jumătate de oră după aceea, să nu mănânci sau să bei apă. Pentru că este un antiseptic puternic, consumul ceaiului de sânziene este indicat și pentru toate bolile infecțioase, inclusiv pentru gripă sau răceală.

2. Reglează funcțiile tiroidei

Un remediu bun în cazul afecțiunilor tiroidiene este maceratul preparat din coji verzi de nuci uscate măcinate și din sânziene. Acestea au rol reglator pentru funcțiile glandei tiroide și se recomandă atât pentru hipotiroidism cât și pentru…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.