4 Metode prin care poți scăpa de barba rară

0

Este binecunoscut în urma unor studii efectuate că barba reprezintă un element de victorie în viața bărbatului modern. Se pare că bărbații cu barbă sunt înțeleși altfel față de cei fără barba crescută. Aceștia par a fi persoane mai curajoase, mai înfipte, persoane mature și familiste, sincere și cu un iz de angajat foarte bun.

Bineînțeles că orice bărbat care își dorește să fie la modă va dori să își lase barba să crească. Dar ce se întâmplă cu cei care nu au barba prea dezvoltată? Există și astfel de cazuri, motivul principal fiind concentrația de hormoni. Dacă te lupți cu această problemă, află câteva dintre secretele ce te vor ajuta să deții o barbă deasă și mai frumoasă.

1. Alimentația potrivită

Precum multe dintre cazurile cu acnee sunt legate de alimentația nesănătoasă, la fel se întâmplă și în cazul bărbii, după cum spun specialiștii. Se pare că nivelul de testosteron(unul dintre hormonii de care depinde creșterea bărbii) este profund influențat de alimentație. O dietă echilibrată, bogată în zinc, magneziu și vitamina D te va ajuta în lupta cu problema creșterii bărbii. Poți încerca nuci, ouă, pește, struguri, carne de vită și multe altele. Cel mai bine, consultă un specialist.

2. Sportul

Sportul nu este recomandat doar pentru o viață sănătoasă dar și pentru a avea o creștere armonioasă a părului facial. Prin practicarea activităților sportive, circulația este stimulată, transportând astfel toate elementele necesare către foliculii de păr. Joacă fotbal, mergi cu bicicleta, aleargă și nu te simți obligat să tragi de fiare dacă nu este genul tău de activitate preferată.

3. Evită obiceiurile nocive

Există două mari obiceiuri nocive care sunt asociate cu creșterea deficitară a părului facial la bărbați. Primul este fumatul. Pe lângă faptul că nu este bun pentru sănătate, acest obicei are o influență sporită asupra creșterea bărbii. Momentan studiile nu au putut să arate care este legătura între țigări și o barbă rară, dar ea există cu siguranță.

Cel de-al doilea obicei nociv este alcoolul. Pe lângă dependența oribilă de paharele de alcool, se pare că acest obicei este asociat în mare parte cu căderea părului.

4. Rutina de îngrijire potrivită

Nu este suficient doar să îți aranjezi puțin barba în oglindă. Pentru a spori creșterea părului tău facial, stabilește-ți o rutină specială de îngrijire. Alege un șampon special pentru barbă pe care îl vei aplica pe aceasta, clătește iar apoi hidrateaz-o cu un balsam potrivit. Nu uita să o tunzi periodic pentru a avea o creștere armonioasă.

Dacă urmezi toți acești pași, vei avea o barbă deasă și foarte atrăgătoare!

Sursa: observator.tv

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.