4 Simptome ale infarctului miocardic la femei

0

Regăsim din ce în ce mai multe femei care sunt afectate de infarct, conform datelor unui studiu din revista Time. Dacă ești atentă din timp la semnalele pe care corpul tău le emite, vei putea fi salvată!

Infarctul miocardic sau atacul de cord apare în urma blocării unei artere de la nivelul inimii, cel mai întâlnit de către un cheag de sânge. Oprirea fluxului de sânge care alimentează inima cu oxigen duce la distrugerea porțiunii din mușchi afectate și mai apoi poate duce la decesul persoanei în cauză. La femei, semnele unui atac de cord sunt în unele cazuri greu de remarcat cu toate că sunt numeroase. Se pot întinde pe zile sau chiar săptămâni. De aceea, este esențial să știi când poți face infarct, pentru a lua măsuri din timp.

1. Ești foarte obosită

Mai bine de 70% din femei se plâng de o oboseală extremă înainte de a suferi un atac de cord. Comparativ cu stările normale de oboseală, cea asociată cu infarctul este foarte intensă. Această epuizare poate apărea chiar și în urma îndeplinirii unor sarcini relativ simple, cu care dăm piept în fiecare zi. Dacă te obicei ești activă și deodată te simți…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.