5 Motive pentru a te asocia dietei mediteraneene

0

Îți dorești să ai o siluetă suplă, să previi accidentul vascular cerebral dar și cancerul, toate în același timp? Bineînțeles că se poate, cu ajutorul dietei mediteraneene, pe care mulți o cred a fi cel mai sănătos regim alimentar.

Dieta mediteraneeană presupune un consum frecvent de legume și leguminoase (mazăre, soia, linte, năut), fructe, cereale integrale, semințe, nuci și bineînețeles, uleiul de măsline. Pentru a-ți putea asigura proteinele, vei avea nevoie de pește cu preponderență (somon, macrou, păstrăv), lactatele nu foarte grase și carnea de pasăre, iar condimentele reprezintă o alternativă a consumului de sare. În plus, dieta se bazează și pe consumul alimentelor de sezon, dar și al vinului roșu în cantități moderate. Toate aceste alimente trebuie să se afle în stare proaspătă și nu procesate.

De ce este indicat să urmăm această dietă?

1. Mărește speranța de viață

Alegând dieta mediteraneeană, vei avea toate șansele din lume să atingi vârsta bătrâneții. Acest regim foarte sănătos asigură longevitatea prin efectul său protector împotriva bolilor. Așadar, riscul de…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.