A consuma puțină cofeină în sarcină „este în regulă”

0

În timp ce mămicile și femeile care încearcă să facă un copil ar trebui să-și limiteze aportul de cofeină, o ceașcă-două de ceai sau cafea pe zi sunt în regulă, spun specialiștii.

Comentariile lor vin ca o nouă lucrare de cercetare într-un jurnal medical care sugerează că nu există un nivel cert de cofeină în timpul sarcinii.

Experții spun însă că este alarmant. NHS și multe alte organizații spun că, consumul de 200 mg sau mai puțin pe zi de cofeină nu ar trebui să prezinte niciun risc semnificativ în ceea ce privește avortul sau creșterea copilului în interiorul uterului.

Controversata lucrare de cercetare, publicată în BMJ Evidence Based Medicine, a analizat 48 de studii pe această temă.

Autorul acelei lucrări, prof. Jack James, psiholog la Universitatea Reykjavik din Islanda, recunoaște că lucrările sunt observaționale, deci nu poate dovedi definitiv că orice cantitate de cofeină din sarcină este dăunătoare.

Dar el spune că analiza sa, care leagă cofeina cu răul, sugerează că evitarea băuturilor precum ceaiul și cafeaua ar fi în întregime cel mai bun sfat pentru mămici și femeile care încearcă să rămână însărcinate.

Alți experți nu sunt întocmai de acord, spunând că acest lucru este excesiv.

La fel cum face NHS, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor și Colegiile Obstetricienilor și Ginecologilor din America și Marea Britanie recomandă limitarea, dar nu eliminarea, a consumului…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.