Adevărul despre bronz

0

Părerile în legătură cu expunerea pielii la soare sunt contradictorii, astfel pentru multe persoane adevărul despre bronz este încă un mit.

O piele bronzată  a devenit in ziua de astăzi chiar și un trend. Bronzul ne crează o imagine mai plăcută de sine și ne dă mai multă încredere în propria persoană, însă majoriatea medicilor dermatologi susțin că bronzul nu poate fi sănătos, acesta fiind doar o agresiune a pielii.

În special în plin sezon estival, în vacanță sau la pișcină trebuie evitată expunerea la soare deoarece un bronz intens duce defapt la arsuri și chiar la cancer de piele. Nu trebuie să uităm nici de crema cu protecție solară cu un grad SPF cat mai ridicat, care se alege cu grijă în funcție de tipul de piele și de zona pentru care este folosită.

Bronzul pe timpul iernii

Pentru cei care iși doresc o piele bronzată atat vara cat și iarna există saloanele de bronzat. Bronzul la solar are loc prin expunere la raze UV dar alegand corect numărul de minute conform pigmentului pielii. Acesta este însă strict interzis persoanelor care suferă de afecțiuni precum diabetul, sida sau epilepsia dar și femeilor însărcinate.

Nu ar trebui să mă bronzez niciodată?

Bronzul stimulează producția de colagen si elastină din corp și activează circulația sangelui, ameliorand astfel condiția generală. Atat razele soarelui precum si tuburile din saloanele de bronzat conțin vitamina D iar aceasta ajută la întărirea oaselor. Bronzul reduce și vizibilitatea celulitei și dă senzația unei siluete mai subțiri.

Astfel un bronz controlat poate doar să favorizeze o stare de bine, atat timp cat nu este excesiv.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.