Afecțiunile care te scutesc de purtarea măștii de protecție

0

Masca de protecție este un echipament medical de protecție ce are grijă să te ferească de praf, polen, alergii și infectarea cu virusuri sau bacterii. Masca de protecție trebuie purtată în caz de epidemie, pandemie, sau ori de câte ori dorim să ne simțim în siguranță și feriți de pericole. Ei bine, acest echipament s-a dovedit a fi destul de greu de purtat de către oamenii care se luptă cu diverse afecțiuni.

Potrivit Mediafax, experții britanici și imunologul Purvi Parikh de la Universitatea din New York, consideră că persoanele astmatice și cele care se confruntă cu anumite boli pulmonare ar trebui să nu poarte această mască de protecție, deoarece aceastea le poate mai mult rău decât bine, complicând așadar probleme respiratorii, mai ales în sezonul cald cu temperaturi ridicate. Fibroza chistică, astmul sau bronhopneumopatia obstructivă cronică sunt doar câteva dintre bolile ce pot fi agravate de folosirea acestei măști.

Specialiștii susțin că acești oameni nu ar trebuie să poarte masca de protecție pentru prea mult timp, dar recomandă de asemenea să se protejeze totuși în prezența oamenilor.

„Dacă…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.