Afla cum previi acneea in sezonul rece

0

Acneea este o afectiune a pielii, care afecteaza bebelusii, copii, adolescentii si populatia adulta. Boala  determinata de modificarea secretiei de sebum afecteaza aspectul si sanatatea pielii, insa in numeroase cazuri, lasa urme asupra sanatatii psihice. Adolescentii si adultii care sufera din pricina acneei, tind sa numai aiba incredere si stima de sine, dezvolta frustrari si au tendinta de a se interioriza.  In aceste conditii ingrijirea pielii si tratamentul de specialitate sunt masuri ce trebuie adoptate.

Sezonul rece vine cu modificari neasteptate de temperatura, umiditate excesiva, alternanta de temperatura si o alimentatie  deficitara care contribuie la inrautatirea aspectului pielii. Specialistii in beauty vin cu o serie de recomandari, menite sa imbunatateasca sanatatea dermei si sa previna aparitia acneei.

Curata cu atentie tenul   – pentru ca in cele mai multe dintre cazuri acneea se formeaza din pricina astuparii porilor, specialistii recomanda curatarea temeinica a pielii. Se propun folosirea unor produse fara parabeni care curata si regleaza productia de sebum.

Adopta o dieta bogata in vitaminele A, E, B6. Vitaminele si mineralele joaca un rol foarte important pentru sanatatea pielii. Vitaminele A si E sunt antioxidanti eficienti, care previn imbatranirea celulara si neutralizeaza efectele poluarii, acestea mentin elasticitatea si fermitate pielii si ajuta la cicatrizare ranilor, deci sunt esentiale pentru sanatatea acestui organ.  Vitamina B6 are rol important in hemostaza dar si in procesul de diviziune celulara, deci este indispensabila pentru buna functionare a pielii.

Respecta tratamentul prescris de medicul curant. Acneea nu este o afectiune care trece pur si simplu peste noapte, cauzele acestia fiind numeroase, de aceea tratamentul de specialitate este esential. In anotimpul rece se recomanda respectare stricta a schemei de tratament, pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

Foloseste apa temala in fiecare zi – apa termala este o sursa importanta de minerale, care contribuie la imbunatatirea aspectului pielii datorita proprietatilor hidratante, revitalizante si cicatrizante.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.