Anemia – Care sunt simptomele și cum o poți trata

0

Ești adesea amețită, ai dureri de cap și ești lipsită de putere? Dacă ai tendința să blamezi programul din ce în ce mai aglomerat și pe alimentația haotică, află că disconfortul pe care îl resimți este doar un semnal al instalării anemiei.

Considerată boală aparent simplă, anemia poate duce la apariția problemelor mai serioase de sănătate dacă nu este tratată corect și la timp. Dintre tipurile de anemie, cea mai frecventă este cea feriprivă, cauzată de lipsa de fier din organism. „Anemia, una dintre afecţiunile frecvente în rândul femeilor, se manifestă clinic prin astenie, lipsă de putere, ameţeli şi paloare (paliditate). Anemiile instalate brusc, acute, au simptomatologie zgomotoasă, iar cele cronice, care se instalează lent, în timp, sunt adesea bine tolerate chiar până în stadii avansate“, ne-a dezvăluit Călin Ciubotaru, medic primar medicină de familie.

Menstruațiile abundente, una dintre posibilele cauze

Consumul redus de alimente bogate în fier, pierderile de sânge (cum sunt sângerările nazale frecvente sau menstruațiile abundente), dar și o parte dintre afecțiunile cronice (renale,…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.