Australienii se îndreaptă spre stâncile marine pentru sportul de pompare a adrenalinei

0

Pasionații de sporturi de aventură din Australia se alătură rândurilor celor care se îndreaptă spre litoral, dar pentru o activitate mult mai agitantă pentru stomac – săriturile cu coarda.

O duzină de prieteni s-au adunat pe vârful unei stânci, la aproximativ 60 de metri (196 de picioare) deasupra oceanului, la Currarong, un oraș din estul statului New South Wales, pentru a cădea liber la suprafața oceanului în timp ce erau legați de o frânghie.

Ei poartă un ham cu o frânghie atașată la o altă linie care este strânsă între două stânci, una de fiecare parte a jumperului.

Rope free-flying sau rope jumping s-a născut în anii 90 și a crescut în popularitate în ultimul deceniu, arată ca bungee jumping încrucișat cu rapel și include legănări amețitoare de frânghie.

Dar la săriturile cu frânghia, căderea liberă tinde să fie mai lungă decât la săriturile cu bungee, iar jumperii înșiși își instalează deseori propriile corzi pe stânci, munți sau zgârie-nori.

Cea mai ridicată săritură înregistrată în cădere liberă a fost stabilită în 2017 într-un salt de 571 metri (1.873 ft) care a inclus o cădere liberă de 424,8 metri în mărețul munte norvegian Kjerag.

Când face saltul, Daisy Allen, în vârstă de 24 de ani, cade liber aproape de suprafața oceanului, înainte de a fi prinsă de tensiunea frânghiei de care este atașată, care apoi se întinde și o leagă peste mare.

„Există multă frică care…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.