Buzele și sprâncenele ne fac să arătăm mai tinere. Ce spun specialiștii că trebuie să facem

0

Cu toate că nu obișnuim să le îngrijim în fiecare zi, buzele și sprâncenele joacă un rol mult mai important decât am crede, deoarece acestea ne definesc cel mai mult aspectul fizic. Dacă încă te afli în căutarea secretului anti-îmbătrânirii, acum l-ai descoperit. Un studiu efectuat în urmă cu puțin timp a arătat că personele care au un contrast puternic al trăsăturilor feței sunt considerate a fi mai tinere.

În studiul publicat în „Frontiers in Psychology”, specialiștii au verificat fotografiile a 763 de femei cu diferite nuanțe ale tenului care nu purtau machiaj și aveau vârstele curpinse între 20 și 80 de ani. Astfel, prin intermediul acestui studiu, s-a demonstrat faptul că femeile tinere au un contrast facial mai puternic, iar femeile mai înaintate în vârstă, mai slab.

Acest lucru înseamnă că, femeile mai în vârstă au contrastul scăzut cel mai mult în zona buzelor și a sprâncenelor. Pasul al doilea al cercetării s-a efectuat printr-un program de editare a pozelor. Voluntarii au putut vedea ulterior diferențele dintre pozele modificate și cele nemodificate și au fost rugați să aleagă varianta mai tânără.

Astfel, voluntarii, în proporție de 80% au ales pozele în care ieșea în evidență contrastul, ce a fost asemănat cu varianta mai tânără.

„Ştim că buzele devin mai puţin roşii odată cu îmbătrânirea şi sprâncenele devin mai deschise la culoare, iar aceste două lucruri se pot corecta cu machiaj”, declară unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu.

Concluzia este că, pentru a vă întineri aspectul feței, trebuie să începeți prin a vă contura buzele și sprâncenele. Cele două zone vă pot aduce schimbări importante în aspectul fizic.

Sfaturi de frumusețe care te pot ajuta în completarea rutinei tale de înfrumusețare

-Pentru a beneficia de efectul ochilor mari, utilizează un creion negru doar pe linia genelor de sus, iar pe linia de jos alege un creion alb sau nude, cu efect de iluminare.

-În momentul în care ești programată la o ședință de epilare cu ceară, nu bea cafea sau nu consuma alimente ce rețin apa, deoarece pielea ta va deveni mult mai sensibilă.

-Pentru a avea sprâncenele mai dese, utilizează gel de aloe vera. Acesta conține foarte multe vitamine și minerale ce îți vor face părul să crească.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.