Cand este o femeie in cea mai fertila perioada?

0

Chiar daca femeile din ziua de azi au mai multi  copii decat in urma cu 10 ani, in acelasi timp au acesti copii la varste mai inaintate. Se pare ca exista si mame multe cu varsta peste 40 de ani. Poate ca si de asta fertilitatea este o problema comuna. Unul dintre factorii de risc cei mai inalti referitor la inabilitatea unei femei de a naste este varsta. Dar intrebarea tuturor este: „Cand se afla o femeie in cea mai fertila perioada?”.

Sansele de a ramane insarcinata sunt mai mari atunci cand ai 20 de ani sau 30 de ani, decat 40 de ani. In aceste perioade de varsta, o femeie are cele mai calitative ovare si este tehnic in cea mai fertila perioada din viata. Insa odata cu trecerea pragului de 35 de ani, numarul de sarcini din lumea intreaga scade usor usor. De asemenea, exista si un risc mai mare de avort spontan.

Daca o femeie se afla sub varsta de 35 de ani si a incercat timp de un an sa faca copii, este recomandat sa primeasca o evaluare a infertilitatii

Daca ea se afla intre varsta de 35 si 40 de ani, ar trebui sa incerce sa conceapa doar cu 6 luni inainte sa caute un specialist.

Iar la varsta de 40 de ani, este foarte important ca femeia sa mearga din prima la medic sa primeasca recomandarile acestuia, daca nu exista semne de coneptie dupa doua sau trei cicluri.

Daca doresti sa faci un copil prin metoda veche, atunci trebuie sa iti dai seama cand corpul tau este la ovulatie. Faza de ovulatie este momentul din ciclul menstrual al femeii in care un ovar elibereaza un ou ca sa fie fertilizat, si dureaza doar doua zile.

Exista ziua ovulatiei in sine, impreuna cu inca 24 de ore dupa aceasta. Acesta este momentul cand esti cea mai fertila, sustin medicii. Se recomanda, asadar, cuplurilor sa fie intime atat inaintea ovulatiei, cat si in timpul si in fiecare zi din ovulatie.

Sursa foto: desprecopii.com

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.