Care sunt cauzele apariției cancerului de sân

0

Cancerul de sân este cel mai întâlnit tip de cancer ce apare în rândul femeilor din întreaga lume. În fiecare an sunt depistate circa 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar, conform statisticilor date de World Cancer Research Fund International.

Cancerul de sân este caracterizat prin creșterea fără control a celulelor din sân, putând astfel să apară atât în rândul femeilor cât și în cazul bărbaților, doar că este mai des întâlnit la femei.

Cu toate că nu se cunosc exact cauzele apariției cancerului de sân, această boală este pusă în seama creșterii anormale a celulelor mamare, ce se fragmentează mai rapid decât cele sănătoase și se adună, formând un nodul.

Cancerul de sân este o afecțiune ce se poate moșteni, așadar, conform statisticilor, între 5 și 10% dintre tipurile de cancer sunt în strânsă legătură cu mutațiile genetice moștenite de la părinți. Mai clar, cu trecerea timpului, au fost găsite o listă de gene mutante moștenite ce pot duce la riscul apariției de cancer de sân, cele mai întâlnite fiind BRCA1 și BRCA 2.

Astfel, dacă ai rude, mamă, soră, fiică sau bunică care au avut…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.