Care sunt cauzele durerilor de spate. Ce spun specialiștii

0

Bolile ce duc la dureri de spate precum: protruziile discale, herniile, radiculopatiile, artita sau spondiloza, deja nu mai reprezintă semne ale înaintării în vârstă.

Suntem foarte sedentari, nu știm cum să abordăm o poziție corectă pe scaun, în pat și nici măcar pe banda de alergare. De aceea, de foarte multe ori, pozițiile incorecte, în special la birou, ajung să ne afecteze serios, cu toate că nu avem o vârstă tocmai înaintată.

„De multe ori sunt doar simple inflamații, discopatii, protruzii și așa mai departe. Cifoza și lordoza sunt foarte întâlnite din cauza poziției la locul de muncă, la birou, care în ziua de astăzi este foarte comună, în meseriile moderne”, a explicat Cristi Strava, antrenor personal.

În poziții periculoase obișnuim să stăm și la muncă, și acasă, în mașină și uneori și în sala de fitness. Sunt o mulțime de oameni care realizează greșit exercițiile, nefiind urmăriți de un antrenor. Sedentarismul nu este absolut deloc o soluție. Așa cum bine știm, pentru o viață sănătoasă trebuie să facem cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Măcar pentru a avea mușchii tonifiați.

„Atunci când ne așezăm să avem spatele drept, chiar și atunci când mă aplec peste birou să țin antebrațele, coatele, cât mai mult pe birou să nu fie suspendate. În cazul în care avem o problema cervicală, coatele suspendate înseamnă activarea mușchilor trapez din zona cervicală și…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.