Care sunt cei mai sănătoși îndulcitori. Ce spun medicii

0

Pentru a avea o viață lungă și sănătoasă, este recomandat să evitați consumul în exces de zahăr, sare și grăsimi. Acesta este un îndemn foarte renumit ce are ca scop schimbarea stilului alimentar al românilor care, conform studiilor, sunt foarte pasionați de dulce. Așadar, zahărul devine o problemă serioasă pentru organism. Primul instinct va fi să îl înlocuim cu alți îndulcitori.

De multe ori ni s-a întâmplat să punem în cafea îndulcitor în loc de zahăr. Însă chiar dacă aceștia par sănătoși, pot cauza probleme serioase de sănătate, după spusele medicilor.

Nutriționistul Gianluca Mech spune adevărul din spatele acestor îndulcitori, pentru csid.ro. Îndulcitorii sunt de mai multe tipuri: naturali sau produși în mod artificial în laborator.

Îndulcitorii naturali

Mierea: este un aliment cu un conținut ridicat de calorii dar cu proprietăți nutritive excelente

Stevia: provine dintr-o plantă originară din America de Sud. Ajută la reducerea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de glucoză din sânge, dar și a nivelului de insulină după masă.

Siropul de arțat: este plin de minerale și…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.