Care sunt simptomele anemiei?

0

Te simți obosită, lipsită de vlagă, de energie? Toată lumea te întreabă de ce ești atât de slăbuță și palidă? S-ar putea să fii anemică. Nu cunoști simptomele acesteia? Ți le dezvăluim noi azi!

Anemia este provocată de o diminuare puternică a nivelului de hemoglobină din sânge, proteina care conferă sângelui culoarea sa roșie. Fabricată grație fierului conferit prin alimentație, aceasta permite transportul oxigenului din plămâni spre organe. În momentul în care nivelul de hemoglobină scade drastic, se diminuează și oxigenarea țesuturilor și a mușchilor în special. Ceea ce provoacă și o oboseală fizică importantă. Anemia lejeră este adesea destul de bine tolerată de corp, aceasta adaptându-se în funcție de lipsa de oxigen.

Paloare
Anemia se caracterizează printr-o paloare a feței, a mucoaselor în special. După cum spuneam mai sus, hemoglobina este cea care conferă sângelui culoarea roșie și culoarea rozalie de la nivelul pielii și al mucoaselor. În caz de anemie, sângele este mai puțin concentrat în hemoglobină, ceea ce provoacă paloarea.

Dureri de cap
Durerile de cap frecvente pot fi…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.