Care sunt simptomele care anunță o sarcină extrauterină

0

Chiar dacă este o întâmplare destul de rară, sarcina extrauterină poate să aibă urmări grave. Din acest motiv, este indicat să îi cunoști toate simptomele și să te duci imediat la medic. 10% dintre femei devin infertile după o astfel de sarcină extrauterină.

Vestea bună este că, sarcinile extrauterine sunt destul de rare (2-4%), dar complicațiile acesteia pot fi destul de serioase și pot amenința viața. Cunoscută și sub denumirea de ectopică, sarcina extrauterină apare în urma implantării ovulului fecundat la nivelul unei trompe, nu în uter, așa cum ar fi normal. În cazuri destul de rare, acest tip de sarcină poate să se dezvolte în ovare sau în abdomen.

Din ce motiv apare

Un factor esențial de risc este reprezentat de boala inflamatorie pelvină. Aceasta poate apărea în special din cauza bolilor cu transmitere sexuală, cum ar fi infecția cu Clamydia. Această afecțiune duce la apariția unor leziuni la nivelul trompelor uterine. Anumiți specialiști susțin că circa jumătate din cazurile de sarcină extrauterină sunt puse pe seama acestei boli. Alți factori asemănați cu sarcina extrauterină sunt: anumite…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.