Cât de important este să mergi la ginecolog. Infecții intime netratate ce pot duce la infertilitate

0

Nu este corect să crezi că doar pentru a rămâne însărcinată ai nevoie de medicul ginecolog. De fapt, în urma controalelor regulate, în timpul cărora medicul poate afla din timp unele afecțiuni sau le poate trata pe cele de care sufereai deja, în mod clar ai șanse să nu devii următoarea lui pacientă ce suferă de infertilitate. Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist în obstetrică și ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, dezvăluie ce probleme aparent neimportante, ignorate de tinerele femei, pot duce la infertilitate.

Nu este o vârstă anume la care trebuie să se petreacă prima vizită la ginecolog, doar că, după începerea vieții sexuale, nu mai există niciun motiv pentru care tinerele să nu își facă primul control ginecologic.

Una dintre cele mai întâlnite boli pelvine inflamatorii este anexita. Aceasta este popular denumită în mod eronat „răceală la ovare”. De fapt, anexita nu are nici o treabă cu răceala și nici nu se manifestă ca una. În plus, anexita rar ajunge să afecteze ovarele, pentru că în general, aceasta se manifestă la nivelul colului uterin, uterului sau trompelor uterine.

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.