Cât de sănătoase sunt iaurturile pe care le luăm din comerț?

0

Specialiștii Asociației Pro Consumatori (APC) au început o campanie prin care își doresc să îi învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor alimentare, înainte de a le achiziționa, respectiv consuma.

Drept exemplu, iaurtul se poate regăsi pe rafturile supermarketurilor în diferite variante, compoziții și arome. Cât este astfel de sănătos și ce anume este recomandat să alegem? Nutriționiștii detaliază de ce laptele de vacă și derivatele din acesta au avantaje și dezavantaje și cu ce îl putem înlocui în dieta de zi cu zi.

”Din pacate, iaurtul fabricat in sistem industrial, cu mici exceptii, nu mai are nimic in comun cu procesul natural de obtinere al acestuia, adica prin fermentarea naturala a laptelui nestandardizat de catre bacteriile de fermentatie. Multe sortimente de iaurt sunt fabricate din lapte standardizat si omogenizat, lapte praf degresat, concentrate proteice de origine lactata obtinute prin ultrafiltrare si grasimi din lapte. Le recomand consumatorilor sa cumpere acele tipuri de iaurt care au pe eticheta mentiunea „Produs romanesc”, fapt care atesta ca acel produs s-a obtinut numai din lapte…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.