Ce este bronzarea organică și cum se realizează

0

Bronzarea organică este o alternativă pentru bronzarea artificială, la solar. Aceasta se mai numește și „bronzarea cu zahăr”.

Substanța ce se utilizează pentru bronzarea organică are la bază DHA- dihidroxiacetona. A fost descoperită în anul 1920, în Germania, iar în anul 1950 a fost utilizată pentru tratamentul diverselor afecțiuni medicale ce nu aveau legătură cu pigmentarea pielii.

Bronzarea cu DHA sau bronzarea organică nu se poate numi una periculoasă, după spusele specialiștilor. Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție la numărul de ședințe pe care le efectuați. Acestea nu trebuie să fie foarte frecvente. Pigmentarea obținută se va duce odată ce pielea va fi exfoliată de celulele moarte. Depinde de tipul de piele și poate dura între 5 și 15 zile.

Ce este bronzarea organică

Bronzarea cu DHA nu este tocmai o „colorare” ci mai mult o reacție pe care suprafața pielii o are, în urma acestui proces. Pielea va părea bronzată cu ajutorul celulelor moarte de la suprafața epidermei. Poate ajuta la obținerea unui bronz cu un aspect plăcut, fără riscurile expunerii la razele UV.

„Acest spray nu dauneaza sanatatii, mai ales data fiind originea organica a substantelor din care este produs. Insa, daca este utilizat in exces, poate avea unele efecte secundare. De exemplu, utilizarea frecventa a acestei substante poate genera unele afectiuni minore la nivelul pielii, de genul iritatiilor. De asemenea, aceste produse cosmetice nu le sunt recomandate celor care sufera de anumite boli ale pielii, ca psoriazisul”, a afirmat Paula Mare, medic specialist dermatolog, conform adevarul.

Se poate opta pentru bronzarea organică în sarcină?

Printre contraindicațiile acestei metode de bronz se numără bolile de piele. Și graviduțele trebuie să acorde atenție în privința acestui aspect. Femeile însărcinate pot opta pentru acest tip de bronz, doar că trebuie să ia în considerare petele de piele cauzate de sarcină, dar și schimbările hormonale. Astfel, există riscul ca bronzul DHA să creeze pete și să fie neuniform.

Ce alte contraindicații mai întâlnim:

-bronzarea organică trebuie interzisă pentru persoanele cu eczeme, răni deschise sau psoriazis

-în cazul alergiilor, soluția respectivă trebuie mai întâi testată pe o porțiune de piele

-nu trebuie să combinați metodele de bronzare dacă apelați la această tehnică.

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.