Ce este dieta Blue Zone și cum se diferențiază de regimurile obișnuite de slăbit

0

Aceste zone au fost descoperite de către omul de știință Dan Buettner, care a analizat oamenii din aceste regiuni și a descoperit faptul că aici trăiesc majoritatea nonagenarilor și centenarilor, iar rata de îmbolnăvire de boli cronice, cum ar fi diabetul, afecțiunile de inimă, cancerul ori obezitatea, este extrem de redusă.

Uite cum arată mai îndeaproape stilul de viață al persoanelor care locuiesc în aceste regiuni și cum se pot adopta câteva dintre obiceiurile lor alimentare care ajută la creșterea longevității.

Oamenii din acele regiuni au o alimentație ce se bazează pe 95% plante

Oamenii care locuiesc în patru dintre cele cinci regiuni Blue Zone consumă carne, însă destul de rar. Carnea este consumată în medie de cinci ori pe lună, în proporții de circa 50 de grame sau mai puțin (cam cât jumătate de pachet de cărți de joc). Carnea nu reprezintă baza porției de mâncare, ci doar o părticică mică și este observată ca un fel ce vine în completarea preparatelor din legume.

Locuitorii Blue Zone mănâncă o diversitate mare de legume, în special fasole, linte, mazăre, năut, fructe, cereale integrale,…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.