Ce este febra musculară și din ce cauză apare ea de fapt

0

Febra musculară vine odată cu antrenamentele intense de sport, mai ales dacă înainte nu v-ați încălzit corpul sau dacă nu ați mai practicat exerciții fizice de multă vreme. Unele persoane sunt fericite atunci când au febră musculară, deoarce, în acest fel, primesc confirmarea că mușchii lor au fost puși la treabă, în vreme ce pentru alții, febra musculară este o stare de disconfort.

„Febra musculară se manifesta sub forma unor dureri puternice și a unui tonus sporit, la nivelul muschilor antrenați. Ea poate fi provocată de un antrenament intens sau poate apărea ca urmare a practicării unei activități sportive noi, cu care organismul încă nu s-a obișnuit. Ea poate apărea ca manifestare și după un interval de 24-72 ore de la efectuarea antrenamentului”, afirmă antrenorul Flavius Ursachi.

De fapt, febra musculară nu este provocată de antrenamentul în sine, ci mai exact de reacția musculaturii la tipul de exerciții și mișcării realizate. Așadar, în unele momente, pot apărea microleziuni la nivelul fibrelor musculare, ce arată faptul că musculatura crește în volum.

De asemenea, în timp ce hipertrofia se…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.