Ce face terapia cu lumină LED pentru pielea ta? Experții explică în ce constă tratamentul

0

În timp ce a început în spațiul cosmic (da, într-adevăr), terapia cu lumină LED a devenit rapid un tratament popular aici pe pământ, care se găsește în cabinetele consultanților și în clinicile de îngrijire a pielii, și iubit de dermatologi, esteticieni, vedete, editori de frumusețe, și intelectuali deopotrivă.

Ce face LED-ul pentru pielea ta?

„LED-ul funcționează direct asupra mitocondriilor sau centrelor electrice a celulelor absorbind fotonii (lumina) și transformându-l în ATP (o formă de energie pentru celule)”, a spus dr. Yannis Alexandrides, fondator și director al Clinicii 111Harley St în Londra.

„ATP este apoi utilizat pentru a alimenta toate procesele metabolice, produce noi ADN, ARN, proteine ​​și alte produse necesare reparării pielii”.

După cum s-a menționat mai sus, LED-ul transformă energia în culori diferite și fiecare dintre aceste culori afectează pielea în mod diferit.

În dermatologie, cele mai studiate și utilizate pe scară largă terapia cu lumină LED includ albastru (407-420 nm), galben (570-590 nm), roșu (630-700 nm) și infraroșu (800-1200 nm).

Când vine vorba de modul în care afectează pielea, lumina LED albastră are cele mai multe dovezi în spate.

„Lumina albastră afectează acneea acționând asupra bacteriilor cauzatoare de acnee numite propionibacterium acnes, sau pe scurt P. acnes”, a spus dr. Levin.

„P. acnes este o bacterie naturală care trăiește în foliculii de…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.