Ce faci in caz de acnee?

0

Daca ati incercat produse de acnee fara presciptie medicala pentru mai multe saptamani si nu au ajutat, medicul dumneavoastra poate prescrie medicamente mai puternice. Un dermatolog va poate ajuta:

  • Sa va controlati acneea;
  • Sa evitati cicatrizarea sau alte deteriorari ale pielii;
  • Sa faceti cicatrici mai putin vizibile.

Majoritatea studiilor privind medicamentele pentru acnee au implicat persoane de 12 ani sau mai mari. Din ce in ce mai multi copii mai mici sufera de acnee. Intr-un studiu efectuat la 365 de fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 10 ani, 78% dintre acestia au prezentat leziuni ale acneei. Daca copilul dumneavoastra are acnee, consultati un medic dermatolog pediatru.

Medicamentele pentru acnee actioneaza prin reducerea productiei de ulei, accelerarea procesului de transformare a celulelor pielii, combaterea infectiilor bacteriene sau reducerea inflamatiei – care ajuta la prevenirea cicatricilor. Cu majoritatea medicamentelor pentru acnee pe baza de prescriptie medicala, este posibil sa nu vedeti rezultate timp de patru pana la opt saptamani, iar pielea dvs. se poate agrava inainte de a se imbunatati. Ea poate dura mai multe luni sau ani pentru ca acnee dvs. sa se vindece complet.

Regimul de tratament pe care medicul dumneavoastra il recomanda depinde de varsta dumneavoastra, de tipul si de severitatea acneei si de ceea ce sunteti dispus sa faceti. De exemplu, poate fi necesar sa spalati si sa aplicati medicamente pe pielea afectata de doua ori pe zi timp de cateva saptamani. Adesea medicamentele topice si medicamentele pe care le luati pe cale orala sunt utilizate in combinatie.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.