Ce să faci dacă ai fost mușcat de o căpușă

0

După atât de multă vreme de stat în casă, poți ieși în sfârșit afară, la plimbare în natură, prin parcuri sau la un picnic pe iarbă. Vremea este tot mai caldă, iar acum ne dorim mai mult ca niciodată să pășim pe iarba proaspătă. Nici bine nu ai ieșit afară din casă că te-ai și întors cu o căpușă atașată de tine.

Căpușele sunt acei acarieni paraziți a căror mușcătură poate duce la leziuni și afecțiuni serioase cum ar fi tifos și boala Lyme. La noi în țară, au fost descoperite 27 de specii din cele 896 existente în întreaga lume. Sezonul căpușelor ține din luna mai până în iulie, chiar dacă insectele rămân active pe firele de iarbă, chiar și până în luna august.

Cum poți recunoaște mușcătura de căpușă

Una dintre cele mai serioase probleme cauzate de mușcătura de căpușă este faptul că nu o observi. Din cauza faptului că nu doare, de multe ori nu realizezi că ai fost victima atacului acestei insecte decât atunci când apar simptomele. Acestea pot fi: febră, amorțeală, erupții cutanate, slăbiciune, durere dar și inflamație a articulațiilor, greață, vărsături și în…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.