Ce transmite poziția somnului despre noi. Ce spun specialiștii

0

Ai crede că poziția somnului nu este un element ce se poate reflecta asupra personalității noastre. Însă, prin această formă de expresie bineînțeles non-verbală, reușim să transmitem mai multe decât am face-o dacă am vorbi.

Este interesant faptul că putem transmite altora dar ne putem transmite și nouă înșine unele semne. Astfel, psihologii au ales să detalieze și să explice acest fenomen.

„Daca noaptea partea noastra constienta ia o pauza, zona inconstienta nu doarme niciodata, ea actioneaza permanent si atunci suntem influentati mai mult de aceasta zona care nu mai este cenzurată, in momentul in care dormim avem pozitia in fuctie de experienta pe care am avut-o in ziua respectiva. În afara acestor situatii pasagere, sunt si anumite stari pe care noi le avem in mod constant, permanent.Sunt starile care ne definesc personalitatea. In functie de personalitate, avem si un stil de a dormi”, a afirmat Keren Rosner, psiholog.

Să nu credeți că în momentul în care dormim, toate emoțiile, trăirile și sentimentele nu au efect asupra odihnei noastre.

„O persoana tematoare, o persoana discreta, o persoana timida va avea si o pozitie conform cu ceea ce simte, adica o pozitie mnai stransa, ca si cum patul este prea mare pentru ea. La polul opus sunt persoanele foarte sigure pe sine, foarte increzatoare, optimistii, care au o pozitie foarte relaxata, o pozitie care exact asta ne transmite. Faptul ca ei sunt siguri pe sine. Daca este o pozitie…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.