Cele mai întâlnite 3 mituri despre îngrijirea tenului

0

Îngrijirea pielii este un domeniu foarte controversat, datorită faptului că părerile s-au împărțit de-a lungul timpului, fiind promovate o sumedenie de produse cosmetice. Însă nu tot ceea ce spune în reclamă este și adevărat, ceea ce înseamnă că majoritatea sfaturilor pe care le primim din diverse părți sunt de multe ori false.

Medicul specialist dermatolog dr Laurențiu Vlădău, a ales să discute despre câteva dintre cele mai întâlnite astfel de sfaturi și ne ajută să înțelegem prin explicații medicale dacă sunt mituri sau nu. Află și tu acum 3 dintre aceste mituri

1. Tenul gras nu trebuie hidratat

Chiar dacă pare greu de crezut pentru început, tenul gras este un ten deshidratat. Datorită faptului că pielea este deshidratată, tenul își formează o barieră de protecție, încercând să echilibreze situația, producând exces de sebum. Cu toate acestea, sebumul nu are nici un efect de hidratare asupra pielii.

„Persoanele cu ten gras nu sunt scutite de ritualul de hidratare a tenului,în cazul lor cele mai potrivite fiind cremele şi serurile pe bază de hidroxiacizi care neutralizează sebumul,combinate cu produse care stimulează producţia naturală de acid hialuronic sau intervenţii precum peelingurile chimice hidratante sau injecţiile cu acid hialuronic”, a declarat domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

2. Când afară e înnorat, nu ne trebuie protecție solară

Chiar dacă norii sunt pe cer, radiațiile UV nu se opresc din a atinge Pământul. De aceea, este esențial să ne protejăm pielea chiar și într-o zi noroasă. Poți folosi o cremă cu indicele SPF.

“De asemenea,doamnele nu ar trebui să cadă pradă ideii că purtarea machiajului cu indice SPF le protejează. Ar fi necesară aplicarea unei cantitatea de machiaj de 14-15 ori mai mare de font de ten sau pudră decât de obicei pentru a atinge nivelul de protecţie pe care îl poate oferi un produs realizat special în acest scop”, explică domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

3. Acneea dispare, dacă tenul este curat

Este unul dintre cele mai întâlnite afirmații false ce privesc acneea.

„Din păcate,însă,demachierea frecventă,folosind o presiune prea mare,sau supraexfolierea pielii nu vor face decât să agraveze problema. Tenul acneic are nevoie de fapt,de un nivel mic sau mediu de sebum pentru a se proteja. Persoanele care „tratează” pielea grasă cu produse pe bază de alcool adesea observă că în final pielea rămâne deshidratată,iritată,sensibilizată şi chiar mai grasă decât era la început”, declară domnul doctor Laurenţiu Vlădău.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.