Cele mai rapide 12 exerciții fizice, ideale pentru persoanele grăbite

0

Un studiu recent apărut dezvăluie faptul că șapte minute de exerciții fizice intense pot fi mai utile decât ore întregi petrecute la alergat sau ridicând greutăți.

Studiul a fost publicat în  Health & Fitness Journal, un jurnal ştiinţific publicat de American College of Sports Medicine, cea mai mare instituție de medicină sportivă din lume.

Cei doi experți care au creeat acest studiu susțin că o combinație de 12 exerciții realizate de-a lungul a șapte minute pot să producă aceleași efecte benefice pentru sănătate, la fel ca orele petrecute efectuând alt tip de efort fizic.

Aceste 7 minute de efort fizic sunt realizate la o intensitate foarte mare, toate cele 12 find elaborate pe baza unor dovezi științifice. Persoanele care doresc să facă aceste exerciții vor avea nevoie de un scaun, un perete și bineînțeles, greutatea propriului corp.

„Există dovezi foarte clare ce atestă că antrenamentul HIIT (high-intensity interval training) oferă toate avantajele antrenamentelor obişnuite, dar într-un timp mult mai redus”, a dezvăluit Chris Jordan, co-autor al studiului şi totodată director în cadrul Human…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.