China lansează campania „Farfurie curată” împotriva risipei alimentare

0

China a intensificat măsurile de reducere a risipei alimentare, după ce președintele Xi Jinping a numit cantitatea irosită „șocantă și deranjantă”.

„Campania cu farfurie curată” vine după ce dl Xi a subliniat că Covid-19 a „sunat alarma” cu privire la risipa de alimente. El a adăugat că China trebuie să „mențină un sentiment de criză în ceea ce privește securitatea alimentară”.

De asemenea, vine după săptămâni de inundații în masă în sudul Chinei, care a lăsat fermele distruse și stricate cu tone de produse.

Agenția de știri a statului chinez Global Times a căutat să redea ceea ce a numit „hype media”, potrivit căreia China se îndrepta spre o criză alimentară, agravată de epidemie.

Televiziunea de stat a criticat, de asemenea, persoanele care au filmat, care s-au filmat consumând cantități mari de mâncare. Cu risipa alimentară suntem mai răi decât credem

În urma mesajului domnului Xi, Asociația Industriei Catering din Wuhan a cerut restaurantelor din oraș să limiteze numărul de preparate servite mesei – punând în aplicare un sistem în care grupurile trebuie să comande un fel de mâncare mai mic decât numărul de mese.

Așadar, sub acest sistem denumit „N-1”, un grup de 10 persoane poate comanda doar 9 feluri de mâncare.

Dar este probabil ca sistemul să aibă nevoie de timp pentru a se adapta, într-o țară în care este considerat politicos de a comanda mai mult decât cantitatea…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.