Cine este miliardarul care deține casele de modă Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen și multe altele

0

În urmă cu aproximativ o lună, François-Henri Pinault (56 de ani), CEO-ul conglomeratului de modă Kering, a impresionat după decizia de a dona 113 milioane de dolari pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame. În seara zilei de 15 aprilie, flăcări puternice au cuprins monumentul istoric, grav deteriorând construcția. Cine este, însă, misteriosul donator?
Cine este miliardarul care deține casele de modă
Gucci, Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen
Potrivit Forbes, familia Pinault, condusă de François Pinault (82 de ani), are o valoare netă estimată la 35 de miliarde de dolari.
După anunțul donației sale, Pinault a mărturisit: „Tragedia Notre-Dame a afectat întreg poporul francez, precum și pe toți cei care au valori spirituale și cărora le pasă de istorie și cultură.
În fața acestei tragedii, eu și tatăl meu am decis să contribuim la fondurile de restaurare a monumentului. Sperăm să readucem cât mai curând la viață bijuteria moștenită de poporul nostru”.
Citește și: Amancio Ortega, fondatorul ZARA, duce o viață modestă! Ce mașină conduce
Relațiile controversate ale omului de afaceri
În 2004, Salma Hayek, atunci în vârstă de 38 de ani, era deja o foarte cunoscută actriță de origine mexicană. Vedeta de cinema și-a cunoscut actualul soț la o petrecere în Veneția. François, atunci în vârstă de 43 de ani, era deja CEO-ul companiei Kering.
În septembrie 2007, Valentina Paloma, fiica celor doi, se…

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.