Culoarea hainelor pe care le purtăm şi influenţa acestora

0

Culoarea hainelor pe care le purtăm ne influenţează stările fizice şi psihice. Putem observa uneori, cum coloristica  hainelor pe care le purtăm, influenţează şi atitudinile celorlaţi.

Publicitatea actuală în modă pune adesea accentul pe faptul că “viaţă este prea scurtă, pentru ca să ne îmbracăm într-un mod monoton şi trist”. La rândul ei, credinţa populară susţine: “nu haina îl face pe om”.

Puţine persoane recunosc însă veritabila funcţie a culorilor în vestimentaţie. Adesea modelele vestimentare se succed unul după altul, amestecând tonurile şi culorile în mod anacronic. Pentru un observator avizat, care cunoaşte suficient de bine cromoterapia, apar unele contradicţii evidente. De exemplu, culorile vii şi calde, foarte la modă în timpul verii, ar trebui să fie purtate mai mult iarna. De asemenea, culorile ţipătoare pe care le îmbracă cel mai adesea extrovertiţii, ar trebui să fie vestimentaţia persoanelor melancolice  şi limfatice, pentru a le armoniza temperamentul.

Utilizarea hainelor, ca modalitate suplimentară de ameliorare a sănătăţii fizice, psihice şi mentale, poate să nu fie evidentă la o primă analiză, dar rămâne totuşi un factor important de echilibru, pe care deseori femeile îl intuiesc spontan.

Foarte multe comunităţi religioase, utilizează de exemplu, albul ca simbol al purităţii şi elevării în ceremonia căsătoriei, sau negrul ca simbol al austerităţii şi detaşării…

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.