Culoarea Violet – E foarte provocatoare, dar şi foarte liniştitoare

0

Culorile alese pentru a fi purtate an de an au in spate o poveste numai a lor putin stiuta de majoritatea dintre noi.

Culoarea anului 2018 – Violet-intens ca si toate celelalte culori ale fiecarui an a fost creeata pe baza predictiilor oferite de Institutul Pantone care influenteaza atat retailerii modiali cat si designerii in creatiile lor.

,,Trăim vremuri complexe, iar vremurile complexe cer culori complexe“, a declarat directorul executiv al institutului, Lee Eiseman. Este un paradox faptul ca violetul aprins desi este o nuanta provocatoare devine si linistitoare in acelasi timp.

Aceasta culoare are la origine o gandire vizionara si ingeniozitate, elemente care creeaza semnificativ viitorul.Imaginatia si inventia sunt ceea ce avem nevoie in viata noastra personala  si in lumea afacerilor.Oamenii au nevoie de acel Start!… Aceasta culoare, precum un cartus ne trimite exact unde ne dorim.Este o culoare intriganta, fascinanta si magica asociata cu roialitatea si globurile din cristal.

Violetul-aprins a fost creeat si nominalizat ca si culoare a anului 2018 deoarece sugereaza lupta cu administratii care doresc sa anuleze decenii de progrese. In anul 2017 culoarea castigatoare a fost verdele proaspat într-o încercare de a atrage atenţia asupra climatului politic global acesta fiind destul de turbulent din ultima perioada. De asemenea, în 2016, Pantone a urcat pe podium culoarile roz-cuarţ şi albastru-seren reprezentand  culorile oficiale  considerate  fiind culori primitoare care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate.

Traim intr-o lume a culorilor fara de care viata ar fi anosta.Acestea pot fi asociate cu fapte si stari fara a mai fi nevoie de cuvinte.

Doar ca omul, trebuie sa aiba deschiderea sa vada, sa inteleaga si sa transmita!

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.