Cum îngrijești în mod corect tenul gras

0

Dacă tenul tău este gras sau cu tendințe de îngrășare, este posibil ca vara să fie o povară pentru tine. Din acest motiv, în această perioadă, cea mai mare provocare este să-i oferi tenului tău cea mai bună îngrijire de care poate beneficia, pentru a reduce aspectul uleios.

În sezonul cald, tenul gras elimină tot mai mult sebum și de aceea, capătă un aspect uleios și neplăcut, în special în zona T (frunte, nas, bărbie). De asemenea, secreția de sebum în exces poate duce la apariția acneei și a punctelor negre. Aspectul unui astfel de ten poate fi îmbunătățit dacă i se va acorda o rutină corespunzătoare de îngrijire, curățare și hidratare.

1. Este important să te demachiezi corect

Demachierea nu înseamnă doar curățarea machiajului de pe față, ci curățarea tenului în general. Demachierea trebuie făcută atât dimineața cât și seara, indiferent dacă ai sau nu ai machiaj pe ten. Pentru a-ți demachia tenul gras corect, trebuie să folosești întâi un lapte demachiat sau o apă micelară pentru tenul gras. Curăță foarte bine cu ajutorul dischetelor demachiante până ce acestea rămân curate. Mai apoi, folosește un tonic facial, pentru a echilibra pH-ul pielii. Mai poți folosi pentru curățarea profundă atât o spumă de curățare cât și un gel de curățare pentru tenul gras. Încearcă să îți alegi produse cât mai calitative și cât mai naturale.

2. Cremă pentru hidratare cât mai lejeră

Dacă ai un…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.