Cum iti afecteaza cafeaua creierul

0

Daca ai dorit vreodata sa dai un pic de curaj mintii tale pentru a se pregati cum trebuie pentru un test, o prezentare sau pentru vreo intalnire importanta, se poate sa fi apelat la o ceasca de cafea. Sau la mai multe. Dar stiai ca bautura ta preferata pe baza de cofeina nu iti imbunatateste numai concentrarea? Potrivit cu ultimele studii, cafeaua te ajuta in mai multe feluri.

Atat pe termen scurt, cat si pe perioade lungi de timp, cafeaua iti poate pastra mintea puternica, sanatoasa si chiar te poate proteja in fata riscului de aparitie a unor boli

Cercetatorii au studiat felul in care bautura amara, simpla, neagra, sau decafeinizata poate afecta creierul uman pe o anumita perioada de timp.

Si asa au aflat faptul ca este un pic mai greu de inteles, dar in general exista beneficii de pe urma consumului de diferite varietati de cafea, indiferent de nivelul de cafeina. Ceea ce inseamna ca, chiar daca esti mai sensibil la cafeina, inca te mai poti bucura de avantajele bauturii asupra creierului tau.

In timpul procesului de prajire a cafelei, apar niste compusi numiti fenilindani. Acestia sunt vitali deoarece ajutra la prevenirea formarii unor fragmente de proteine care, pe termen lung, pot duce chiar la dezvoltarea afectiunilor Alzheimer si Parkinson. Ceea ce este si mai grozav este faptul ca acest fenomen protector este total natural.

Cafeaua poate de asemenea ajuta creeirul sa fie mai bun la procesarea informatiilor pe termen lung

Acele zone din creier stimulate de cafea au de-a face cu atentia, vigilenta si concentrarea. Asadar, daca cauti sa iti ascuti mintea, atunci un pic de cafea sau un espresso nu iti poate face rau.

In plus, daca bautura zeilor te poate tine treaz mai mult timp inaintea unui examen, poate de asemenea sa faca si din formarea memoriei pe termen scurt un proces mai eficient. Impreuna cu un grad de atentie mai mare la care te poti astepta oricum dupa consumul de cafea, la jumatate de ora dupa ce ai baut-o, esti mult mai capabil sa procesezi informatia vizuala. De asemenea, iti amintesti informatiile mai eficient decat daca ai intr-o stare neinfluentata de consumul bauturii.

Tie iti place cafeaua? Te-ai da pe ea mai usor acum ca ai aflat despre aceste lucruri?

Sursa foto: protv.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.