Cum îți ajuți inima mâncând ciocolată neagră

0

Densă, amăruie și satisfăcătoare, majoritatea dintre noi cu greu rezistăm în fața ei. Probabil că deja ți-ai dat seama, este vorba despre ciocolata neagră, bineînțeles. Și nu doar că acesta este cel mai adorat desert de pe întreaga planetă, dar vine însoțită și de foarte multe beneficii asupra sănătăți, printre care se numără și beneficiile pentru inimă. Asta dacă bineînțeles, o vom consuma cu moderație.

Întâi de toate, ciocolata neagră conține o cantitate foarte mică de zahăr, comparativ cu cea albă sau cea cu lapte. Și un alt aspect și mai important, are o masă foarte mare de cacao, produs plin de antioxidanți și flavonoizi, substanțe care ajută la păstrarea unei inimi sănătoase.

De ce este benefic să consumăm ciocolată neagră

Flavonoizii reprezintă o moleculă ce se regăsește în semințele de cacao, dar și în alte plante precum: mere, citrice, afine sau ceai verde sau negru. Mai multe cercetări din ultimii ani au evidențiat faptul că aceștia pot scădea tensiunea în cazul persoanelor care se luptă cu hipertensiunea. De altfel, antioxidanții au proprietăți asemănătoare. Și…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.