Cum ne adaptăm machiajul în funcție de sezon. Sfaturi de la make-up artiști

0

În acest sezon machiajul trebuie să fie cât mai lejer cu putință atât la serviciu cât și la un date, iar la plajă complet absent. Asta dacă nu ne dorim să ne alegem cu tot felul de iritații și alergii, după spusele dermatologilor.

Vara, machiajul treuie adaptat temperaturilor mai ridicate indiferent de tipul nostru de ten. Iar make-up artiștii ne vor da mai multe detalii:

„Indic sa folosim bb cream sau cc cream, ca are o textură mai lejeră, în loc de un fond de ten care poate să aibă o consistenţă mult mai puternică şi să nu ne ajute pe timpul verii şi un anticearcăn, e indicat să fixăm machiajul, pentru că vara transpirăm şi excesul de sebum este mult mai puternic, să folosim totuşi o pudră care să fixeze machiajul ulterior”, a explicat George Popescu, make-up artist.

Dermatologii ne avertizează că, tenul mult prea acoperit cu tot felul de produse ne poate provoca afecțiuni serioase, printre care și alergii.

„Cu cât machiajul este mai accentuat şi cuc ât stă mai mult timp pe faţa noastră, cu atât este mai mare posibilitatea să ne astupe porii, ceea ce duce la apariţia, a ceea ce popular se numesc puncte negre. Pot apărea iritaţii dacă nu se corectează acest regim de machiaj, în timp, aceste iritaţii se pot transforma chiar în alergii, care, ulterior, necesită luni de zile de tratament şi din acel moment nici nu mai putem folosi produsele de machiaj obişnuite şi vă trebuie să apelăm la produse de machiaj care sunt cu risc scăzut de alergie”, a afirmat Manuela Răvescu, dermatolog.

Suntem înnebunite după vară, iubim soarele, însă trebuie să avem mare grijă la căldură. Astfel, cât mai indicat este să folosim o cremă cu factor de protecție înainte de aplicarea fondului de ten.

„Optez pentru vară pentru un machiaj lejer pe principiul less is more, ca să zic aşa, e foarte important să fie natural. Cu cât folosit mai mult machiaj, riscăm să se strângă, să curgă şi atunci cu cât folosim mai puţin cu atât mai safe, de asemenea poate să arate şi dubios pe timp de vară un machiaj puternic, nu arată cel mai bine”, a declarat George Popescu, make-up artist.

Astfel, fără pic de machiaj la plajă și bineînțeles, întotdeauna cremă cu factor de protecție!

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.