Cum ne ajută sarea să avem un păr sănătos

0

Sarea este acel ingredient ce conferă mâncării un gust mai plăcut. Este un ingredient de nelipsit din bucătăria noastră, însă știai de efectele sării asupra părului nostru?

Dacă vrei să îți creezi o barieră de protecție părului tău care să ajute la regenerarea acestuia, doar adaugă sare în rutina ta de îngrijire și vei fi surprinsă. Privește acum beneficiile sării asupra părului tău:

1. Ajută la creșterea firelor de păr

Sarea de mare are proprietăți incredibile asupra creșterii părului. Acele persoane care se luptă cu căderea părului, pot încerca oricând tratamentele cu sare de mare, deoarece vor avea un efect benefic.

Ce trebuie să faci: Trebuie doar să te speli pe păr exact la fel cum ai făcut-o până acum, după care vei lua o lingură de sare de mare cu care te vei masa pe scalp, preț de câteva minute bune. Spală părul din nou și repetă acest tratament de două ori pe săptămână și vei fi surprinsă de efecte în doar câteva săptămâni.

2. Înlătură mătreața

Acei fulgi mici de celule moarte de pe scalp se numesc mătreață și apar datorită unei circulații sanguine deficitare. Sarea de mare ajută la facilitarea circulației sângelui, ceea ce te va face să ai un scalp fără mătreață.

Ce trebuie să faci: Presară puțină sare pe scalp, după ce ai împărțit părul în mai multe părți. Masează scalpul cu degetele umezite, iar mai apoi spală părul ca de obicei. Această rutină te va ajuta să ai un păr sănătos, fără mătreață.

3. Elimină excesul de sebum atât de pe scalp cât și de pe păr

Glandele sebacee au rolul de a proteja scalpul cu un strat se sebum. Excesul de sebum reprezintă părul gras. Ca să înlături excesul de sebum din păr și de pe scalp vei avea nevoie din nou de sare. Trebuie să adaugi câte două linguri de sare în șampon de fiecare dată când te speli pe păr. Masează foarte bine scalpul și părul. Vei fi uimită de rezultate.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazine.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.