Cum ne putem feri de mușcăturile de căpușă

0

Așa cum bine știm, vara este sezonul ideal pentru picnicuri, grătare, plimbări prin parc sau excursii prin pădure. Și de asemenea, este și sezonul în care cei mai mari dușmani ies la pândă în iarbă. Mușcăturile de căpușe sunt foarte periculoase, atât pentru oameni cât și pentru animale.

Dacă îți dorești să ieși în parc, la picnic sau pur și simplu la iarbă verde fără să te temi că din moment în moment ai putea să te alegi cu o căpușă înfiptă în pielea ta, atunci trebuie să știi cum să te ferești. Cea mai eficientă metodă este un ulei special ce vor ține aceste insecte la distanță. Ca să nu pătezi hainele, cel mai bine este să aplici uleiul pe o rolă de adunat scamele și părul de pe țesături, apoi să te dai cu ea pe hainele pe care le vei purta atunci când vei ieși.

Poți încerca unul dintre aceste uleiuri esențiale:

  1.  Lemongras
  2.  Eucalipt
  3. Mentă
  4.  Lămâie
  5. Lavandă

Dar dacă totuși ai fost mușcat de o căpușă, ce poți face?

În primul rând nu încerca să o scoți! Cel mai recomandat este să te duci imediat la spital, la camera de gardă. Acolo, medicii vor știi cum să scoată căpușa întreagă. Este esențial ca insecta să fie scoasă întreagă.

De asemenea, nu te apuca să dai cu o mulțime de soluții peste locul în care ai fost mușcat. Nu unge locul cu ulei, nu o împunge cu acul, nu acoperi locul cu alcool și mai ales, nu tăia căpușa înfiptă în piele! În momentul în care tu vei…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.