Cum poate deveni pepenele galben un aliment toxic pentru copii

0

Pepenele este de departe unul dintre alimentele cele mai consumate de români vara, chit că este roșu sau galben. Are un conținut ridicat de vitamine și este recomandat a fi mâncat în sezonul cald ca și gustare între mese și mai puțin ca desert, asta pentru că favorizează digestia. Problema începe să apară la pepenele galben, atunci când îl alegi pentru copilul tău. Mai clar, fructul cu o aromă aparte și cu un conținut mare de vitamina A poate crea un oarecare disconfort copilului tău din cauza unor posibile bacterii pe care coaja le poate avea.

Medicii atrag atenția părinților să spele foarte bine coaja înainte de a tăia pepenele, deoarece bacteriile pot trece pe lama cuțitului și de pe aceasta, mai apoi pe fruct chiar în momentul tăierii și poate provoca unele probleme la nivelul tractului, mai ales pentru copiii cu un sistem imunitar ceva mai slăbit.

„Coajă pepenelui galben poate fi infestată cu bacteria Salmonella, motiv pentru care este bine să spălaţi fructul sub jet abundent de apă, înainte să îl tăiaţi. Dacă îl consumaţi în stare proaspătă, nu adăugaţi zahăr sau ale ingrediente, dacă doriţi…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.