Cum poți continua să faci sport de acasă

0

Un stil de viață sedentar poate duce la nenumărate probleme de sănătate, precum diverse afecțiuni cardiovasculare, diabetul zaharat, tulburările de somn sau osteoporoza. Conform World Health Organization, lispsa sportului poate fi asemănat cu anxietatea sau depresia.

Legătura dintre sedentarism și anxietate se poate datora și anumitor tulburări de somn, izolarea față de oameni sau problemelor survenite la nivel metabolic, din cauza unui stil de viață dezordonat.

Mișcarea ajută modul în care inima pompează sânge în corp. Așadar, sedentarismul afectează structura și funcționarea inimii, deoarece aceasta are nevoie de antrenament pentru a se păstra sănătoasă. De asemenea, activitatea fizică este benefică și pentru păstrarea unei tensiuni arteriale obișnuite și la scăderea colesterolului rău.

Stilul de viață inactiv se reflectă și asupra articulațiilor, care în lipsa sportului, ele devin mai slăbite și își pierd din elasticitate. Stilul de viață inactiv duce la scăderea producerii lichidului sinoval, care nu se mai împarte la nivelul cartilajelor și al articulațiilor. Densitatea osoasă scade, iar…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.