Cum poți scăpa de tenul uscat

0

Tenul este cel care are cel mai mult de suferit în urma expunerii la efectele negative ale mediului. Datorită nivelului ridicat de poluare dar și al razelor solare, uscarea și sensibilitatea tenului pot crește. Este foarte important să oferim tenului nostru cea mai bună îngrijire pentru ca aspectul acestuia să devină din ce în ce mai bun. Află acum ce trebuie să știi dacă nu vrei să ai un ten uscat.

Remedii utile pentru tenul uscat

1. Curățarea și demachierea

Apa este cel mai bun aliat în ceea ce privește pielea și mai ales tenul nostru. Spală-te pe față și alege de fiecare dată un săpun special creat pentru tenul uscat, deoarece un astfel de ten este mai sensibil deci nu ne dorim să îl uscăm mai tare. În privința demachierii, alege un lapte demachiant intens hidratant sau o apă micelară cu ulei care să curețe în profunzime fața.

2. Hidratarea

Hidratarea este următorul pas după ce ți-ai demachiat și curățat tenul. Aici este nevoie să optezi pentru o cremă cu textură mai grasă, pentru o hrănire profundă. Este foarte important să îți hidratezi tenul atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare. Ține minte să nu aplici niciodată fond de ten înainte de a-ți hidrata tenul în mod corespunzător.

3. Alimentația

Alimentația este de asemenea importantă în ceea ce privește aspectul tenului tău. Dacă mănânci sănătos și vei înlătura din dieta ta alimentele grase, prăjite sau dulciurile, vei avea de câștigat. În plus, pentru a trata pielea uscată, ai grijă să mănânci mereu fructe uscate, precum migdalele.

4. Lichidele

Pentru o piele sănătoasă, este neapărat să consumăm cât mai multe lichide. Nu doar crema pentru ten este utilă în procesul de hidratare ci și consumarea a minimum 2 litri de apă pe zi. Înafară de sănătatea organismului tău, și pielea va arăta impecabil dacă respecți acest pas.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa – Glow Magazin.

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.