Cum poți trece peste momentele de depresie post-concediu?

0

Zilele în care somnul se întindea pe o durată de timp atât de lungă cât îți doreai s-au terminat. Alarma a revenit în rutina ta zilnică. Reîntoarcerea la muncă din concediu reprezintă revenirea la un program strict și la obligații ale jobului. O trecere atât de severă duce pentru foarte mulți dintre angajați la așa numita depresie post-natală, un fenomen ce afectează mai bine din jumătatea populației. Sunt însă anumite trucuri ce pot ameliora această perioadă.

Sezonul concediilor și al timpului liber s-a încheiat pentru foarte mulți angajați, acum că vara a trecut, Reîntorși la muncă, majoritatea preferă să se mai uite încă o dată la pozele din vacanță, decât să acorde atenție targeturilor de serviciu.

Pentru Mirela, vacanța a reprezentat o călătorie de două săptămâni în mai multe țări din Europa. Unica ei preocupare era să le ofere copiilor ei cea mai superbă vacanță pe care au avut-o.

Studiile demonstrează faptul că mai bine de 60% dintre angajați găsesc primele zile de muncă, după concediu, mult mai grele decât în mod obișnuit. Fenomenul este unul întâlnit și cunoscut în mod oficial ca și depresia post-concediu.

Experții susțin că mintea nu poate să suporte trecerea bruscă de la o perioadă în care unicul obiectiv este satisfacerea dorințelor, una în care suntem mult prea compleșiți de obligații. Modul în care abordăm prima zi de muncă este extrem de important.

„Pentru prima zi ar…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.