Cum sa curatati corect periile de machiaj

0

Un machiaj rezistent si reusit se datoreaza in mare parte pensulelor, de aceea este recomandat sa investiti intr-un set de pensule de calitate cu par moale. Un aspect important in rutina zilnica de infrumusetare include curatarea si dezinfectarea tuturor pensulelor de machiaj care intra in contact cu tenul.

Exista diverse metode de curatare a pensulelor. Iata un ghid pas cu pas pentru a va curata uneltele de machiaj, precum si cateva dintre formulele noastre preferate de curatare a pensulelor.

Pasul 1: Umeziti pensulele

Primul pas este de a trece pensulele prin apa calduta, ele trebuie sa fie orientate cu parul in jos si se recomanda o atentie sporita pentru partea metalica unde sunt prinse firele, pentru ca aprovizionarea cu apa a acesteia poate slabi adezivul in timp.

Pasul 2: Curatati-le in profunzime

Dupa umezirea pensulelor, putem trece la pasul urmator, respectiv spalarea acestora. Exista produse special concepute pentru spalarea pensulelor, lansate de companii de cosmetice, insa un sampon delicat precum cel pentru bebelusi este o alternativa perfecta.

Se aplica o cantitate mica pe perii fiecarei pensule in parte si se maseaza pensula pentru a se forma spuma.

Pasul 3: Clatiti-le

Pensulele trebuie tinute cu perii in jos si clatite cu apa calduta pana se curata complet de spuma sau de alte reziduuri.

Pasul 4: Ingijirea pensulelor

Asa cum podoba capilara are nevoie de ingrijire pentru ca parul sa fie moale si sanatos, si periilor de machiaj trebuie sa li se aplice acelasi tratament. Astfel incat dupa fiecare spalare si clatire se recomanda aplicarea unui balsam de par, pentru ca pensulele sa arate ca atunci cand le-ai cumparat.

Pasul 5: Lasati-le sa se usuce

Dupa clatirea acestora, trebuie eliminat excesul de apa, iar firele pensulelor aranjate in forma initiala. Odata aranjate trebuie asezate pe un prosop de bumbac curat si uscat. Nu se recomanda o uscare fortata cu ajutorul uscatorului de par pentru ca perii se for deteriora si isi vor modifica forma.

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.