Cum să îți păstrezi costumul de baie în cea mai bună condiție toată vara

0

Materialul elastic din care este realizat costumul de baie are nevoie de îngrijiri deosebite. Dacă nu, acesta își va pierde elasticitatea și forma pe care o avea la început. Însă uite cum trebuie să îl speli și cum poți avea grijă de costumul tău de baie pentru a se păstra la fel de frumos toată vara și chiar și peste un an.

Colorate, mulate și elastice, costumele de baie sunt realizate din materiale fine, care se pot lărgi și decolora de la soare sau de la sarea din mare. Clorul din piscină este de asemenea și el un factor care poate deteriora materialul slipului. Uite câteva sfaturi ușoare de care trebuie să ții cont pentru a întreține costumul de baie după fiecare utilizare a sa.

Înainte de orice, trebuie să ții minte faptul că regula esențială este să clătești costumul de baie cu apă rece în fiecare seară, după ce ai intrat cu el în mare sau piscină.

1. Oțetul înlătură riscul de decolorare

Este recomandat să adaugi câteva linguri de oțet alb în apa rece în care clătești costumul de baie, înainte de a-l spăla cu detergent. Oțetul va păstra culorile vii și previne degradarea fibrelor elastice.

2. Șamponul, de preferat mai mult pentru costumul de baie

În loc de folosirea unui detergent de rufe, mai indicat este să speli costumul cu un șampon gentil, care să nu decoloreze și care să nu atace elasticul. Citește cât mai bine instrucțiunile de pe etichetă, ca să știi bine cât de caldă trebuie să…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.