Cum să te protejezi de infecțiile urinare

0

Infecția urinară este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate. Mai bine de jumătate dintre femeile adulte o au cel puțin o dată de-a lungul vieții.

Cu toate că nu este o afecțiune serioasă, simptomele pot fi foarte deranjante și pot începe cu dureri în zona pelviană sau a abdomenului și până la febră, greață sau urinări frecvente, uneori chiar însoțite de sânge.

Pentru a ne feri de viitoarele complicații, medicii indică unele precauții simple, dar foarte eficiente pentru a ține la distanță infecția urinară:

1. Urinează atât înainte cât și după ce ai făcut sex

Este important, deoarece contactul sexual facilitează migrarea bacteriilor către tractul urinar. Din acest motiv, medicii sfătuiesc femeile să urineze imediat după ce contactul sexual a avut loc, pentru a curăța uretra și a elimina bacteriile ce ar putea duce la o posibilă infecție.

2. Ai grijă de igiena ta intimă pentru a te feri de infecțiile urinare

Cu toate că nu este un lucru nou și am auzit asta încă de pe vremea în care eram copii, este foarte important ca ștergerea zonei intime să se realizeze doar dinspre pubis către zona anală. În acest fel, bacteriile nu vor avea cum să ajungă în zona uretrei pentru a facilita infecția urinară.

3. Ai grijă să te hidratezi îndeajuns

Hidratarea este un truc simplu și la îndemână pentru a ne feri de infecțiile urinare. Trebuie doar să ai grijă să bei între șase și opt pahare de apă…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.