Cum sa-ti feresti copiii de alergiile alimentare

0

Stiai ca alergiile alimentare pot fi tare neplacute pentru copilul tau? Nu numai ca in cazul ingerarii din greseala a anumitor alimente, celor mici le este rau. Dar de asemenea mai sunt si tinta batjocurii celorlalti copii de la scoala din cauza asta. Da, poate ca nu stiai ca exista asa ceva. Dar exista.

Asta poate implica zeflemirea si chiar atacuri fizice cu alergeni impotriva copiilor care sufera de asa ceva. Iar cei care sunt victime la scoala sau in alta parte la asemenea situatii, rareori vorbesc despre asta. De rusine sau din alte considerente.

Cel mai bine este sa vorbesti cu copiii tai despre alergiile alimentare, chiar daca sufera de asta, chiar daca nu

  • Daca stai cu copilul altcuiva, intreaba despre alergiile pe care le are, inainte de a-l hrani

Cel mai bine este sa intrebi inainte de a ramane singur cu acel copil despre alergiile pe care le are sau nu. Asta inainte de a-i da ceva de mancare, ce se poate sa ii faca rau.

  • Este bine sa ai mereu la indemana medicamentele potrivite

Daca stai cu un copil cu alergii si desi stii asta si ai grija sa il feresti de asa ceva, tot trebuie sa ai la indemana pastilele necesare, in caz de vreo situatie de risc.

Cele mai obisnuite alergii alimentare pe care le au copiii sunt la oua, lapte, grau si soia. Dar acestea sunt si cele mai usor de combatut odata cu timpul. Pot fi problematice atunci cand copiii sunt mici, dar dupa o anumita varsta, trec de la sine.

In plus, exista si alergii la alimente care pot dura o viata intreaga. Este vorba despre produse precum fructe de mare, susan, nuci si alune. Tine minte aceste lucruri si testeaza-ti copilul de alergii inainte de a afla despre asta prea tarziu.

Sursa foto: megaparinti.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.