Cum se largesc pantofii

0

Pantofii noi dar uneori si cei vechi ne pot cauza probleme daca sunt prea stramti. Exista unele metode care ne pot ajuta sa purtam cu placere pantofii nostrii preferati.

O metoda des intalnita este purtarea unei sosete umezite in apa calda. Purtati pantofii care va strang cu sosetele umezite de cateva ori prin casa sau prin curte, veti observa cum pantofii cedeaza si vor lua forma dorita.

O alta metoda foloseste tot sosetele si are la baza procesul de dilatatie. Incaltati pantofii problematici cu o pereche de sosete foarte groase si luati un uscator de par pe care sa il setati la temperatura medie. Pentru cateva minute mentineti aerul cald al uscatorului pe intreaga suprafata a pantofului, in timp ce miscati constant din degete. Repetati acest proces de cateva ori.

Pornind de la acelasi principiu al dilatatiei, puteti sa tineti pantofii cu interiorul in jos, deasupra unei oale cu apa in fierbere. Vaporii determina pielea sa devina mai flexibila. Dupa 2 minute, introduceti in pantof hartie sau sosete pentru a-si mentine forma.

Putem sa ne folosim si de aerul rece pentru remodelarea pantofilor. Introduceti in pantofi pungi cu apa din care ati scos aerulu si bagati-i in congelator. Apa inghetata isi mareste volumul si astfel se largeste pielea. Aceasta metoda se aplica doar incaltamintei din piele naturala.

Pentru largire puteti sa folositi si ingrediente cum ar fi spirtul sau crema hidratanta. Masati pielea cu spirt sau introduceti niste sosete sau carpe inmuiate in spirt…

Sursa: Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.