Cum se schimbă aspectul tenului în funcție de vârstă

0

Odată cu trecerea iremediabilă a timpului, pielea noastră se expune constant unor factori care îi accelerează deteriorarea: soarele, frigul, poluarea, praful, stilul de viață, viciile, dieta. Este adevărat că nu poți combate îmbătrânirea, dar poți să înțelegi cum se comportă pielea și ce nevoi are.

Dacă nu putem să schimbăm trecutul pentru a putea acționa altfel în momentul în care am greșit în rutina noastră de îngrijire a pielii, produsele cosmetice te mai pot ajuta pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Citește în continuare pentru a afla ce se întâmplă cu tenul tău, din moment ce îți apar primele riduri, și află ce creme îți recomandăm în funcție de vârstă.

1. Maturitatea și începutul declinului (25+ ani)

Este vârstă la care femeile tinere încep să vadă anumite schimbări la nivelul organismului lor. Dacă discutăm despre ten, ne referim la piele care începe să nu mai fie chiar la fel de elasatică și strălucitoare. Acest lucru se întâmplă deoarece, după vârsta de 25 de ani, are loc o micșorare a producției de colagen și de elastină, iar acest lucru va duce la apariția ridurilor fine de sub ochi și la imperfecțiuni cum ar fi petele pigmentare, vergeturile de pe corp sau cicatricele lăsate de acnee. Din nefericire, multe femei acționează necorespunzător în lupta împotriva îmbătrânirii tenului, începând să aibă grijă de pielea lor abia atunci când primele semne vizibile…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.