Cum te poate ajuta mierea să ai un ten sănătos și proaspăt

0

Miere este, fără doar și poate, un leac natural pentru sănătate, dar este adesea utilizată și în industria de înfrumusețare sau chiar și pentru tratamentele faciale pe care le poți prepara chiar și tu, la tine acasă.

Renumită pentru proprietăţile vindecătoare, antiseptice, antibacteriene şi antiinflamatoare, mierea poate fi utilizată pentru a-ți menține tenul hidratat și impecabil, motiv pentru care îți vom sugera câteva remedii naturiste pe care le poți încerca chiar la tine în baie.

„Proprietăţile hidratante şi calmante ale mierii te ajută să ai un ten catifelat, radiant şi strălucitor. Zaharurile conţinute de miere sunt un humectant natural, ceea ce înseamnă că măresc conţinutl de apă al pielii şi reduc senzaţia de piele uscată, chiar şi după ce mierea a fost îndepărtată de pe faţă”, sugerează cosmeticiana Ildi Pekar, conform eva.ro. Astfel, ca să ai o piele frumoasă şi catifelată alege să-ţi aplici miere pe ten. Lasă să acţioneze 20 de minute, iar apoi curăț-o cu apă călduţă, masând blând.

Mierea poate fi utilizată şi pe post de exfoliant, motiv pentru care te sfătuim să aplici mierea pe ten masând delicat, cu mişcări circulare. La fel ca şi mai sus, aşteaptă câteva minute să își facă efectul, iar apoi clăteşte cu apă caldă. Se pare că enzimele din miere funcţionează precum un exfoliant delicat, eliminând celulele moarte şi lasând pielea luminoasă.

Mierea are…

Continuarea pe Glow.ro

Citeste si:

Raspunde

Your email address will not be published.